Correctie lip- of tongbandje

Bij sommige mensen is de lipband of tongriem onder de lip te dik of te kort. Dit komt voornamelijk voor bij baby’s en jonge kinderen, maar ook volwassen kunnen klachten ervaren. Baby’s hebben bij een te kort lipbandje of tongriempje moeite met borstvoeding en ook bij kinderen kan het voor problemen zorgen bij het eten en drinken. Bij Kaakchirurgie Lelystad zijn we gespecialiseerd in het corrigeren van de lipband. Wilt u meer informatie over deze behandeling? Lees hieronder verder of neem contact met ons op via 0320 331 551 of info@kaakchirurgielelystad.nl. U kunt ook dan eventueel ook direct een afspraak maken indien u in bezit bent van een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts. Houd uw BSN nummer bij de hand.

Hoe wordt een lipbandje of tongriempje gecorrigeerd?

Een lipband corrigeren gaat gelukkig heel makkelijk, waarbij de kaakchirurg de lipband of tongriem corrigeert. Het lipbandje wordt vervolgens verlengd, waardoor de klachten in de loop van de tijd verdwijnen. Het corrigeren van een lipbandje of tongriem gaat in 3 stappen:

Kosten van een behandeling

Een lipband of tongriem correctie wordt voor zowel kinderen als volwassenen vergoed vanuit de basisverzekering. Wel wordt hiervoor het eigen risico aangesproken.

Afspraak maken bij Kaakchirurgie Lelystad

Voor een behandeling bij Kaakchirugie Lelystad heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of tandarts. Na de doorverwijzing kunt u direct een afspraak maken voor een eerste consult. Wij vertellen u graag alles over de behandeling voor u of uw kind. Neem contact met ons op via 0320 331 551 of info@kaakchirurgielelystad.nl. en houd de verwijsbrief en uw BSN nummer bij de hand.