0320 331 551 info@kaakchirurgielelystad.nl Route

KAAKCHIRURGIE

Lipband correctie

Bij sommige mensen is de lipband of tongriem onder de lip te dik of te kort. Dit komt voornamelijk voor bij baby’s en jonge kinderen, maar ook volwassen kunnen klachten ervaren. Baby’s hebben bij een te kort lipbandje of tongriempje moeite met borstvoeding en ook bij kinderen kan het voor problemen zorgen bij het eten en drinken.

Bij Kaakchirurgie Lelystad zijn we gespecialiseerd in het corrigeren van de lipband. Wilt u meer informatie over deze behandeling? Lees hieronder verder of neem contact met ons op via 0320 331 551 of info@kaakchirurgielelystad.nl. U kunt ook dan eventueel ook direct een afspraak maken indien u in bezit bent van een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts. Houd uw BSN nummer bij de hand.

Hoe wordt een lipbandje of tongriempje gecorrigeerd?

Een lipband corrigeren gaat gelukkig heel makkelijk, waarbij de kaakchirurg de lipband of tongriem corrigeert. Het lipbandje wordt vervolgens verlengd, waardoor de klachten in de loop van de tijd verdwijnen. Het corrigeren van een lipbandje of tongriem gaat in 3 stappen:

Stap 1: consult

Tijdens het consult bekijkt de kaakchirurg of er sprake is van een te korte lipband of tongriem. Indien een behandeling nodig is, zal de kaakchirurg het behandelplan bespreken. De kaakchirurg zal tijdens het consult ook de gradatie van de tongriem vaststellen. Een tongriem heeft namelijk verschillende gradaties:

Klasse 1: de tongriem loopt door tot aan de punt van de tong.

Klasse 2: de tongriem loopt door tot achter de punt van de tong.

Klasse 3: de tongriem is achterin de tong zichtbaar.

Klasse 4: de tongriem zit verborgen onder het vel onder in de mond.

Stap 2: de behandeling

De behandeling vindt onder lokale verdoving plaats. Zodra de verdoving goed werkt, snijdt de kaakchirurg de tongriem of lipband in. Met een speciale hecht techniek ontstaat er ruimte in het tongriepje of lipband. Door de verdoving voelt u niets van de behandeling.

Stap 3: nazorg

Dankzij het gebruik van een speciale hecht techniek is er over het algemeen nooit sprake van nabloeding. We adviseren wel om tot twee weken na de behandeling minimaal vier keer per dag de wond te masseren voor een sneller herstel.

Kosten van een behandeling

Een lipband of tongriem correctie wordt voor zowel kinderen als volwassenen vergoed vanuit de basisverzekering. Wel wordt hiervoor het eigen risico aangesproken.

Afspraak maken bij Kaakchirurgie Lelystad

Voor een behandeling bij Kaakchirugie Lelystad heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of tandarts. Na de doorverwijzing kunt u direct een afspraak maken voor een eerste consult. Wij vertellen u graag alles over de behandeling voor u of uw kind. Neem contact met ons op via 0320 331 551 of info@kaakchirurgielelystad.nl. en houd de verwijsbrief en uw BSN nummer bij de hand.

Schuiven naar boven